8 thoughts on “Simple mini balancing robot

 1. Jan-Åke Andersson

  Hej,
  din robot ser ju trevlig ut så jag är nyfiken på om du säljer moderkortet till den , det verkar ju som du har massproducerat det…
  Din download (40 Mb) verkar ju inte fungera iallafall inte på min dator…
  Roligt om du hör av dej
  Hälsningar
  Jan-Åke

  Reply
  1. Axel Post author

   Hej. Jag köpte 10 st eftersom det var samma pris som att köpa 1 st. Om du är intresserad så kanske jag kan tänka mig att sälja ett par till dig. Det är ju inte så dyrt att skicka dem i ett brev inom sverige. Maila mig så kan vi diskutera pris mm: admin.axel@brinkeby.se

   För mig fungerar nerladdningen. Jag har provat på ett par datorer, har du möjlighet att testa någon annan dator eller webläsare?

   Reply
  2. Jan-Åke Andersson

   Hej igen,
   Du jag måste fråga, har du nåt nummer merän nema14, det finns en massa olika storlekar
   PS. Det var mitt antivirus som blockerade zip filen innnan .DS
   hälsningar
   Jan-Åke

   Reply
   1. Axel Post author

    Jag köpte mina motorer på ebay. Rubriken var “1.8 Degree 35mm NEMA14 2 Phase 12V BYGHW Stepper Motor For 3D Printer High Quity”. Mer än så ver jag inte. Men i princip vilka NEMA14 motorer som hälst passar ihop med de 3D printade delarna. Jag tror även att 0.9 graders-motorer fungerar bra, med lite andra PID-värden i koden så klart.

    Reply
 2. Jan-Åke Andersson

  Verkligen lessen att jag missade din replay till mej.
  Jag fann denna stepper JK35HY28-0504 antar att dom klarar 12 V…
  Bästa hälsningar
  Jan-Åke

  Reply
  1. Axel Post author

   Det fungerar säkert bra. Alla stegmotorer klarar 12V. Det är lite konstigt att man äns anger det tycker jag. Det är mer strömen som motorn ska “tåla”. Och hur mycket ström man kör med ställer man ju in med trimpoten på stegmotordrivarna. I praktiken brukar det inte bli mer än 2-3 volt över spolarna i motorn. Stegmotordrivarna reglerar spänningen för att uppnå den strömmen man ställer in.

   Reply
 3. Jan-Åke Andersson

  Hej Axel,
  Det dröjer, har allt utom Pro-Micro kortet och ingen annonsering om när den tänkas anlända… tradigt.
  Såg att du redan kör med TMC2100 och den är suverän när den håller sig på lutningen !
  Jag har beställt ett gäng till bl.a. 3d printern och roboten, är det samma program vad gäller pidarna ?
  Jag såg att jag ska ta bort överlödningarna under drivarna på kortet.
  Ha det gott
  mvh:
  Jan-Åke

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.